اگرچه کسانی که با افترافکت کار میکنند دلشان میخواهد هر چه سریعتر، خروجی پروژهی خود را مستقیماً در خود افترافکت بگیرند، اما برای خروجی گرفتن از پروژههای افترافکت، بهتر است از ادوبی مدیا انکودر (Adobe Media Encoder) استفاده کنید. ادوبی مدیا انکودر باعث انعطافپذیری بیشتر، و صرفهجویی در وقت میشود و وقتی نیاز به خروجی گرفتن از یک پروژه داشته باشید، تعامل و همکاری با دیگران را سادهتر میسازد.
اما چگونه میتوان با استفاده از ادوبی مدیا انکودر از پروژههای افترافکت خروجی گرفت؟ در این مقاله به شما نشان میدهیم که چگونه این کار را انجام دهید.
محبوبترین ابزار ادوبی؟ بیشک مدیرا انکودر…
ادوبی مدیا انکودر چیست؟
ادوبی مدیا انکودر یک اپلیکیشن برای خروجی گرفتن از پروژههای افترافکت در محیط Creative Cloud است. ادوبی مدیا انکودر به شما امکان میدهد فرایند خروجی گرفتن را در اپلیکیشن دیگری انجام دهید و بنابراین، میگذارد هنگامی که کامپوزیشنهای شما در حال خروجی دادن در پسزمینه هستند، همچنان با افترافکت کار کنید. یعنی با این نرمافزار، میتوانید به جای آنکه منتظر تکمیل خروجی باشید، به کار خود ادامه دهید و از این رو، در وقتتان صرفهجویی میشود.
چگونه فایلها را از افترافکت به مدیا انکودر وارد کنیم؟
استفاده از ادوبی مدیا انکودر برای خروجی گرفتن از پروژهی افترافکت، به طرز شگفتانگیزی ساده است. مراحل انجام اینکار را به طور خلاصه در زیر مشاهده میکنید:
- در افترافکت، مسیر زیر را انتخاب کنید:
File > Export > Add to Media Encoder Queue
- مدیا انکودر باز خواهد شد و کامپوزیشن افترافکت شما در صف مدیا انکودر (Media Encoder Queue) ظاهر میشود.
- تنظیماتِ خروجی (Render Settings) خود را از طریق تنظیمات اکسپورت (Export Settings) یا پیشتنظیمات (Presets) انجام دهید.
- خروجی بگیرید.
حالا که فرایند کلیِ این کار را به طور خلاصه میدانید، اجازه دهید هر مرحله را با توضیحات بیشتر بیان کنیم.
مرحله اول: فرستادن پروژه به مدیا انکودر
برای فرستادن یک پروژه از افترافکت به ادوبی مدیا انکودر، باید آن پروژه را به صف مدیا انکودر اضافه کنید. خوشبختانه روشها و گزینههای مختلفی برای این مرحله وجود دارد:
گزینه اول: انتخاب این مسیر:
File > Export > Add to Media Encoder Queue
گزینه دوم: انتخاب این مسیر:
Composition > Add to Media Encoder Queue
گزینه سوم: میانبرهای صفحهکلید
به جای گزینههای بالا، میتوانید با استفاده از کلیدهای میانبر CTRL+Alt+M در ویندوز، یا CMD+Opt+M در مک، کامپوزیشن خود را به صف مدیا انکودر منتقل کنید.
مرحله دوم: باز کردن مدیا انکودر
وقتی پروژهی شما از افترافکت در صف مدیا انکودر قرار میگیرد، ادوبی مدیا انکودر باید به صورت خودکار باز شود. با این حال، اگر از قبل، روی افترافکت کار نمیکردهاید (یعنی هیچ اگر افترافکتتان باز نیست) میتوانید یکی از سه روش زیر را برای فرستادن پروژههای افترافکت به صف ادوبی مدیا انکودر استفاده کنید:
- میتوانید یک یا چند آیتم را از دسکتاپ یا از جستجوگر مدیای خود را بکشید و در صفِ مدیا انکودر رها کنید (Drag & Drop)
- میتوانید یک یا چند فایل را از دکمهی «افزودن منبع» (Add Source) انتخاب کنید.
- میتوانید یک یا چند فایل را با دابلکلیک کردن روی منطقهی open در کادر «صف» (Queue) انتخاب کنید.
نکته مهم: دقت داشته باشید که ادوبی مدیا انکودر شما باید با آخرین ورژن Creative Cloud آپدیت شده باشد. اگر بین نسخهی ادوبی افترافکت و ادوبی مدیا انکودر شما اختلاف وجود داشته باشد، ممکن است به مشکل بربخورید.
مرحله سوم: انجام تنظیمات اکسپورت (EXPORT SETTINGS)
کادر تنظیمات اکسپورت در ادوبی مدیا انکودر، تقریبا شبیه کادر تنظیمات اکسپورت در «ادوبی پرمیر پرو» (Adobe Premiere Pro) است. میتوانید پنجرهی تنظیمات اکسپورت را با انتخاب متنِ رنگیِ زیر تبهای «فرمت» (Format) یا «پیشتنظیم» (Preset)پیدا کنید.
حالا برای انجام تنظیمات مورد نظرتان، میتوانید به روش زیر عمل کنید:
- مطمئن شوید که آیتمهایی که قرار است از آنها خروجی بگیرید در کادر «صف ادوبی مدیا انکودر» (Media Encoder Queue) قرار دارند.
- با استفاده از منوی پاپآپِ «فرمت» (Format) بهترین فرمت ویدئو برای خروجی خود را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که فرمت، همان ویدئو راپر (video wrapper) نیست. اگر میخواهید درمورد انواع کدکهای ویدئو (video codecs) اطلاعات کسب کنید، میتوانید فیلم آموزشیِ «ویدئو کدکها در تصاویر متحرک» را مشاهده فرمایید.
- با استفاده از منوی پاپآپِ «پیشتنظیمات» (Preset pop-up menu)، بهترین گزینه برای خروجی گرفتن ویدئوی خود را انتخاب کنید. میتوانید برای این منظور، از جستجوگر پیشتنظیمات (Preset Browser) نیز برای افزودن یک پیشتنظیم به صف خود استفاده نمایید.
- محل ذخیره شدن فایل را انتخاب کنید. برای این کار کافی است روی «Output file» کلیک کنید و سپس، در کادر «Save As» فولدری را برای اکسپورتهای خود مشخص کنید.
- هر تنظیم دیگری که لازم است را انجام دهید. در این پنجره، تنظیمات زیادی هستند که ممکن است نیاز به تغییر داشته باشند. در اینجا میتوانید هر چیزی، از نرخ بیت (bit rate) گرفته تا ضریب پیکسل (pixel aspect ratio) را تنظیم کنید. سپس OK کنید.
میتوانید تنظیمات اکسپورت (Export Settings) را با مراحل زیر نیز انجام دهید:
- یک یا چند آیتم از صف (Queue) را انتخاب کنید.
- مسیر «Edit > Export Settings» را انتخاب کنید.
- گزینههای اکسپورت خود در کادر تنظیمات اکسپورت (Export Setting) را تنظیم کنید.
- OK کنید.
مرحله چهارم: خروجی گرفتن
پس از آنکه تمام تنظیمات مورد نظرتان را انجام دادید، میتوانید شروع به انکدینگ (encoding) کنید. برای خروجی گرفتن در ادوبی مدیا انکودر، فقط کافی است روی دکمهی سبزرنگِ «اجرا» (play) در گوشهی سمت راست بالای کادر «صف» (Queue) کلیک کنید.
نکته جالب در مورد ادوبی مدیا انکودر این است که میتوانید یک نسخهی اصلیِ پروژهی خود را از ادوبی افترافکت بگیرید. اگر هر یک از اعضای تیم شما نیاز به ویدئویی با فرمتی متفاوت داشته باشد، میتوانید ویدئو را در «صف» مدیا انکودر (Media Encoder Queue) دوپلیکیت (duplicate) کرده، تنظیمات را انجام دهید و ویدئوی دیگری با فرمت جدید، خروجی بگیرید.
موفق باشید.